هر چه زمان به جلو پیش میرود، اطلاعات ما بر روی فضاهای ذخیره ساز بیشتر و بیشتر میشود. تا چند سال قبل، اگر یک کامپیوتر رومیزی با هارد 80 گیگابایتی داشتید، حس یک دریای بی انتها را بدست می آوردید که هیچ گاه به پایان آن دست پیدا نمیکردید.

. اما هر چه که زمان گذشت، اطلاعات بیشتر و حجیم تر شد تا جایی که امروز هاردهای یک یا دو ترابایتی اینترنال که در درون کامپیوترهای رومیزی یا لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرد، جوابگوی اطلاعات بی شمار ما را نخواهد داد.نیاز مبرم به یک ذخیره ساز جانبی به روش های مختلفی پاسخ داده میشود. یکی از این روش ها استفاده از فضاهای ابری است که متاسفانه این روش در ایران به علت قیمت بالای اینترنت و سرعت پایین آن چندان جوابگو نیست. بهترین و ساده ترین راه برای ذخیره اطلاعات که همیشه در دسترس نیز باشد، استفاده از هارد های قابل حمل است که به هارد اکسترنال شهرت دارد.

 

هارد اکسترنال ابزاری کاربردی است که در سال های اخیر به شدت در میان مردم فراگیر شده است. البته هارد اکسترنال ابزار جدیدی نیست، بلکه عمر آن تقریبا با عمر کامپیوتر یکی است اما در سال های اخیر به علت افزایش حجم اطلاعات، نیاز به آن بیشتر از همیشه حس شد به طوری که امروزه تقریباً بسیاری از ما در خانه از یک هارد اکسترنال برای ذخیره اطلاعات حیاتی و مهم خود استفاده میکنیم.

 

شاید این سوال برای بسیاری از ما پیش آید که چرا به جای افزایش هارد اینترنال، اقدام به خرید هارد اکسترنال کنیم؟ در واقع مقایسه این دو هارد از اساس کار اشتباهی است، چرا که هارد اکسترنال ماهیتی متفاوت از هارد اینترنال دارد. هارد اکسترنال با هدف حمل و نقل آسان طراحی شده در حالی که هارد اینترنال چنین مزیتی نداشته و حتی نقل و انتقال آن بعضاً موجب ایراد آسیب به اطلاعات نیز خواهد شد.

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                              

مزیت دیگر هارد اکسترنال استفاده آسان از اطلاعات آن است. هارد اکسترنال توسط یک رابط USB به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل شده و اطلاعات خود را در اختیار ما قرار میدهد. در حالی که هارد اینترنال به این صورت نیست! به هر حال همانطوری که ما این روزها به یک فلش مموری کوچک برای در دسترس بودن اطلاعات کم حجم خود نیاز داریم، به یک هارد اکسترنال برای ذخیره اطلاعات خود و حفظ آنها محتاج هستیم.

 

هارد اکسترنال جزو آن دسته از ابزارهایی است که در خصوص کیفیت آن نباید سهل انگاری کرد. فکر کنید که صدها گیگ اطلاعات شخصی یا کاری در درون هارد اکسترنال خود دارید و به واسطه یک اتفاق ناگوار و به سبب کیفیت پایین هارد خود، اطلاعات خود را از دست رفته ببینید. قطعاً لطمه جبران ناپذیری به شما وارد خواهد آمد. پس خرید یک هارد اکسترنال شوخی بردار نیست و باید حتما به موارد بسیار مهمی در هنگام خرید توجه داشته باشید. خرید یک هارد اکسترنال از یک برند مطمئن مثل هارد اکسترنال وسترن دیجیتال، هارد اکسترنال سیلیکون پاور، هارد اکسترنال ترنسند و یا هارد اکسترنال ای دیتا از جمله نام های مطمئن در این حوزه هستند.

همه ما در هنگام خرید هارد اکسترنال ابتدا به فضای داخلی آن توجه میکنیم. هارد 1 ترابایت، 2 ترابایت و یا بیشتر مثل هارد اکسترنال 8 ترابایت و حتی کمتر، بستگی به نیاز ما دارد. اما توجه به موارد دیگر در هنگام خرید هارد اکسترنال اهمیت فراوانی دارد. هارد اکسترنال حساسیت زیادی به ضربه دارد که ممکن است با یک بار افتادن از دست و یا حتی لگد کردن آن، بدسکتور شده و اطلاعات شما را از بین ببرد. به همین خاطر ویژگی های اختصاصی در برخی از هارد ها میتواند با این مشکل مقابل کند. ویژگی هایی مثل مقاومت در برابر ضربه مثل هارد A80 سیلیکون پاور یا Transcend Storejet 25M3 که ضمن مقاومت در برابر ضربه، با مقاومت در برابر آب و یا شوک میتواند تا حدودی ضامن حفظ اطلاعات شما باشد.

 

پس تا این لحظه دو نکته در هنگام خرید یک هارد اکسترنال مورد توجه قرار گرفت. فضای ذخیره ساز و دیگری مقاومت آن در برابر خطرات احتمالی مثل ضربه، شوک، لغزش، آب و ... از مهمترین نکات برای انتخاب یک هارد اکسترنال مناسب است. نکته دیگری که میتواند در انتخاب یک هارد اکسترنال حایز اهمیت باشد، رابط USB است که سرعت انتقال اطلاعات شما مستقیماً به این عامل بستگی دارد.

                                                                                                                                               

هارد اکسترنال های نسبتاً قدیمی دارای رابط USB 2.0 بودند اما امروزه اکثر هارد اکسترنال های بازار حداقل رابط USB 3.0 را در اختیار دارد. نسل جدید USB که به نسخه 3.1 معروف است هم در بسیاری از هارد اکسترنال های جدید مورد استفاده قرار میگیرد. پس در هنگام خرید یک هارد اکسترنال رابط USB و نسخه آن هر چه بالاتر باشد، سرعت بیشتری در انتقال اطلاعات به شما خواهد داد. البته به شرطی که پورت USB موجود بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر شما هم به همین نسخه مجهز باشد. به طور مثال اگر لپ تاپ شما دارای پورت USB 2.0 باشد، سرعت انتقال اطلاعات از هارد اکسترنال با USB  ورژن 3.1 برابر با یک هارد اکسترنال با نسخه USB 2.0 است. پس برای دستیابی به بالاترین سرعت باید هم پورت USB لپ تاپ و هم هارد اکسترنال شما از نسخه مشابه استفاده کند.

 

به طور کلی هارد اکسترنال ابزاری است که در زندگی امروز ما وجود آن ضروری و لازم است. همه ما اطلاعات بسیار حیاتی در لپ تاپ یا کامپیوتر خود داریم که به علت کمبود فضای ذخیره ساز، گاهاً مجبور به پاک کردن آن هم خواهیم شد. خرید هارد اکسترنال علاوه بر حفظ اطلاعات ما در یک محیط امن، همیشه آن را در دسترس ما قرار میدهد. هارد اکسترنال یک ابزار ضروری است اما اینکه کدام هارد اکسترنال را با کدام ویژگی و چه مقدار فضا انتخاب کنیم بستگی به نیاز ما دارد. پرداخت مقداری هزینه بیشتر برای خرید یک هارد اکسترنال با کیفیت اقدام کاملا عاقلانه ای است که قطعا از انجام آن پشیمان نخواهید شد. به نام های مطمئنی مثل هارد اکسترنال وسترن دیجیتال، هارد اکسترنال سیلیکون پاور، هارد اکسترنال ترنسند و یا هارد اکسترنال ای دیتا اعتماد کرده و با آنها اطلاعات خود را در جایی مطمئن، محفوظ نگاه دارید. 

بازخوردها
    ارسال نظر